Onrust in 2e Exloërmond door stoppen geliefde huisarts

Praktijkhouder Van de Ven van huisartsengroep Noorderdokters in 2e Exloërmond legt haar functie als huisarts neer. In de wandelgangen wordt gesproken over een niet geheel vrijwillig vertrek, wat veel losmaakt bij de bewoners die daarom een petitie hebben opgezet. Dit meldt RTV Drenthe. 

De huisarts is zeer geliefd onder bewoners en ze noemen haar vertrek pijnlijk. Binnen de huisartsenpraktijk is het enigszins chaotisch: telefonisch zijn ze moeilijk bereikbaar en het is lastig om een afspraak voor dezelfde dag in te plannen. “Dat is een heikel punt in het dorp”, zegt Ellen Dermois van de stichting Samen Kom Je Verder. Ook is niet duidelijk of er inmiddels een vervanger is geregeld, of dat de gezondheidszorg nog meer in het gedrang komt in 2e Exloërmond. 

Petitie

Ondanks het plan om 1 januari te stoppen met haar werkzaamheden als huisarts, krijgt van de Ven via een petitie steun om toch te blijven. Maar stel dat ze toch vertrekt, dan is het belangrijk om voldoende artsen in de praktijk te hebben. De hoop is dat iedereen in januari gewoon terechtkan. 

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky