Normal_rss_entry-424512

Een 55-jarige huisarts uit het Limburgse Brunssum mag zijn werk nooit meer uitoefenen, omdat hij meerdere patiëntes heeft verkracht. Hij maakte ze wijs dat wat hij deed medisch noodzakelijk was. Hij is uit zijn beroep gezet en mag ook niet meer werken in de zorg voor kwetsbare patiënten. Dat heeft het Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in Den Bosch woensdag bepaald.

De man werd vorige maand in hoger beroep veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf voor enkele verkrachtingen. Ook kreeg hij van het gerechtshof een beroepsverbod van veertien jaar.

Zeven meldingen

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd ontving tussen 2017 en vorig jaar zeven meldingen van grensoverschrijdend gedrag door de man. Na de eerste klacht was hij al eens geschorst. Daarna bleek hij opnieuw in de fout te zijn gegaan. Tijdens lichamelijke onderzoeken ging hij bijvoorbeeld met zijn vingers in de vagina van de slachtoffers. Zeker twee slachtoffers waren ouder dan 80 jaar.

De man zelf heeft steeds volgehouden dat hij niets heeft misdaan, maar het tuchtcollege en het gerechtshof geloven daar niets van.

Door: ANP