Normal_13854575430098_1

(Novum) - De inkomsten van de uitzendbranche zijn in de laatste twee weken van oktober en de eerste twee weken van november met twee procent toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt branchevereniging ABU dinsdag. Door de toename komt een einde aan een omzetkrimp die in juni vorig jaar begon.

In de voorgaande vier weken daalden de inkomsten van uitzendbureaus nog met twee procent op jaarbasis. Ook het aantal uitzenduren daalde in die periode met twee procent in vergelijking met een jaar eerder. In de vier weken tot half november is ook aan die krimp een einde gekomen, aangezien het aantal uitzenduren gelijk is gebleven.

Vooral in de administratieve sector deden uitzenders het goed. Daar stegen zowel de omzet als het aantal uren met drie procent op jaarbasis. Ook de industriële sector liet een plus zien, met een omzetgroei van twee procent. De omzet daalde daar echter wel met een procent.

Uitzenders in de medische sector hebben het nog steeds moeilijk, zo blijkt uit de ABU-cijfers. In die branche daalde het aantal uren wederom fors, met bijna dertig procent. Ook de inkomsten uit die sector liepen sterk terug, met bijna een vierde in vergelijking met vorig jaar.