Edith Schippers VVD

DEN HAAG (Novum) - Verschillende ministers deden vrijdagmiddag na afloop van de ministerraad er het zwijgen toe over aanpassing van de omstreden plannen voor de zorgpremie. Als eerste verliet minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) het ministerie van Algemene zaken. "Wij zijn in gesprek, maar ik kan er geen mededelingen over doen."

Ook minister van Economische Zaken Henk Kamp (VVD) liet niets los. "Het onderwerp zorgpremie is vanmorgen besproken, maar wat besproken is daar doe ik geen mededelingen over." De sfeer in de Trêveszaal was volgens de bewindsman goed. Zijn collega voor Wonen en Rijksdienst Stef Blok (VVD) wilde inhoudelijk evenmin iets kwijt.

Minster van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA) liet weten dat hij vertrouwen heeft in een oplossing. Mogelijk worden vrijdag meer details bekend. "Je weet maar nooit", zei hij.

Verschillende media melden dat het omstreden plan voor de zorgpremie van tafel gaat. Donderdagavond vond daarover al een crisisoverleg plats tussen de coalitiepartijen VVD en PvdA in het Torentje van premier Mark Rutte (VVD).