Reiskostenvergoeding, Raad van State, meisje

DEN HAAG – Een 14-jarig meisje dat door een hersenbloeding gehandicapt werd, krijgt alleen een reiskostenvergoeding wanneer zij naar de dichtstbijzijnde toegankelijke school gaat. Dat is het oordeel van de Raad van State, zo meldt De Stentor.

De raad van State heeft de gemeente Hardenberg hiermee in het gelijk gesteld, nadat zij de reiskosten naar een school in Arnhem niet betaalden. Omdat de school in Arnhem naast een geschikte opleiding ook specifieke begeleidings- en trainingsmogelijkheden bood, hadden de ouders voor deze school gekozen. De dichtstbijzijnde geschikte school voor het meisje was echter een school in Zwolle.

De Raad van State heeft de gemeente Hardenberg in het gelijk gesteld omdat het van belang is dat het onderwijs toegankelijk is voor het meisje en niet de aangeboden ondersteunende faciliteiten. Het meisje verblijft nu in een logeerhuis in de buurt van de school in Arnhem en komt alleen de weekenden thuis. Deze vervoerskosten hoeft de gemeente Hardenberg ook niet te betalen.

© Nationale Zorggids / Jochum Admiraal