Normal_vrouwe_justitia

ARNHEM - In de Jan Pieter Heijestichting in Oosterbeek, een behandelcentrum voor jongeren met een lichte verstandelijke handicap of gedragsproblemen, zou in 2009 en 2010 een twaalfjarige jongen door een andere patiënt zijn misbruikt. De officier van justitie in Arnhem heeft gisteren vrijspraak geëist tegen de verdachte, die zegt dat het om een vergeldingsactie van de jongen gaat. Dit meldt de Gelderlander.

Volgens de 21-jarige verdachte uit Groesbeek klopt er niks van de beschuldigingen. De man, die de oudste van de groep was, zou tegen de groepsleiding hebben gezegd dat een USB-stick uit zijn kamer was gestolen. Daarop zou de twaalfjarige jongen samen met een andere jongen hem hebben gewaarschuwd: ‘We krijgen je nog wel’.

Het jongetje, toen de jongste van de groep, beweert dat het meerdere keren tot diverse vormen van seks op de kamer van de oudste zou zijn gekomen. Volgens de Groesbeker komt de leiding echter vaak controleren als iemand bij een ander op de kamer is, en zou dergelijk seksueel contact niet eens mogelijk zijn geweest.

De officier van justitie Wiarda was weinig overtuigd dat het verhaal van het misbruik klopt en vroeg daarom vrijspraak. Over twee weken volgt de uitspraak.

© Nationale Zorggids / Florian Kersten