Normal_rss_entry-8740

(ANP) - Rond de 2500 mensen, onder wie verschillende BN'ers, deden zondag mee aan de Amsterdam City Swim. Onder anderen zwemmer Pieter van den Hoogenband, tv-presentatoren Sophie Hilbrand en Jan Joost van Gangelen, cosmetisch arts Robert Schoemacher, danseres Euvgenia, GTST-acteur Ruud Feltkamp, presentator Beau van Erven Dorens en Mariska Bauer doken het water in om geld op te halen voor onderzoek naar de ongeneeslijke spierziekte ALS.

Frans Bauer moedigde zijn vrouw Mariska de hele tocht vanaf de kant aan. Mariska, die binnen een uur finishte, zei zaterdag in het AD dat ze nooit sport, maar dat ze tijdens de vakantie van de Bauertjes op Aruba zo veel mogelijk in zee heeft gezwommen en dat ze wel hulp heeft gezocht bij het trainen.

Het was de vierde keer dat de zwemtocht van twee kilometer door de Amsterdamse grachten werd georganiseerd. De zwemmers startten op het Marine Etablissement, en finishten op de Keizersgracht. De route is zondag ingekort nadat drie of vier zwemmers onderkoeld uit het water waren gehaald. Bij voorgaande edities raakten enkele deelnemers ook onderkoeld, maar dit keer leken de verschijnselen iets ernstiger te zijn.

Vorig jaar werd een recordbedrag van 1,9 miljoen euro bijeen gezwommen. Bij de eerste Amsterdam City Swim in 2012 baarde (toen nog) prinses Máxima opzien door onverwacht aan de start te verschijnen in wetsuit en badmuts.