Normal_martin_van_rijn_staatssecretaris_vws_pvda

Er komt een centraal aanspreekpunt voor ouders met kinderen die complexe zorg nodig hebben. Dat heeft staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid gezegd in het televisieprogramma Kassa, meldt de NOS. 

Van Rijn gaat daarin samenwerken met de staatssecretaris van Onderwijs. Kinderen en hun ouders krijgen op het gebied van zorg en onderwijs nu te maken met verschillende regels en eisen. Dat moet anders, vinden de bewindslieden.

"We moeten niet volgens de regels zorg bieden, maar in overleg met kinderen en ouders", zei Van Rijn. "We gaan zorgen dat zij, als dat nodig is, meer te vertellen hebben over hun eigen zorg." De staatssecretaris wil het aantal formulieren dat nodig is voor zorg laten afnemen, zodat het simpeler wordt. Ouders zouden het ingewikkeld vinden om de juiste zorg te krijgen.

Van Rijn: "Het zorgsysteem is in veertig jaar gegroeid, dat kunnen we niet in een jaartje ombouwen. Maar het is heel belangrijk dat de zorg weer dichter bij mensen komt, begrijpelijker wordt en er meer zorg op maat kan worden gegeven."

©Nationale Zorggids

Lees verder