Normal_rolstoel__3_

Vrijdag is de kwaliteitsagenda 'Samenwerken aan een betere gehandicaptenzorg' officieel in ontvangst genomen door staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid. De presentatie vond plaats in een instelling voor gehandicaptenzorg waar Van Rijn ook in gesprek ging met cliënten en medewerkers over de kwaliteit van de zorg. Dit meldt Ieder(in).

De kwaliteitsagenda is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met diverse vertegenwoordigers in de gehandicaptenzorg. Naast Ieder(in), het netwerk voor mensen met een beperking of chronische ziekte, waren ook zorgkantoren, zorgaanbieders, cliëntenraden en MEE betrokken. In de agenda zijn vijf aandachtsgebieden opgenomen waarin de zorg aan gehandicapten nog kan worden verbeterd: de positie van de cliënten, deskundigheid van medewerkers, aandacht voor bestuurders, transparantie over de geboden zorg voor cliënten en familie en speciale aandacht voor cliënten met een bijzondere zorgvraag (zoals bij ernstige meervoudige beperkingen of niet aangeboren hersenletsel).

Het ministerie van Volksgezondheid stelt een bedrag van ruim 13 miljoen euro extra beschikbaar voor het uitvoeren van de doelstellingen uit de agenda. Dit geld komt over een periode van drie jaar in gedeelten beschikbaar. Ieder(in) zal nauw betrokken blijven bij de uitwerking van de plannen.

Download hier de Kwaliteitsagenda gehandicaptenzorg.

© Nationale Zorggids