Normal_child-physical-examination-concept-unrecognizable-2021-09-04-10-01-50-utc-min__1_

Iedere vrijdag kun je bij ons terecht voor een weekoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of belangrijkste nieuwsitems per werkdag. Deze week waren onder meer de loonsverhoging in de zorg, de vader die zijn dochter doodstak, bezuinigingen in de ouderenzorg en een gestaakte behandeling van een vrouw met slokdarmkanker in het nieuws. In dit weekoverzicht de belangrijkste gebeurtenissen van deze week.

Maandag: ‘Steeds meer jongeren maken einde aan leven’

Meer jongvolwassenen hebben in februari een einde gemaakt aan hun leven in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. 113 Zelfmoordpreventie geeft aan dat zij ‘een toenemende trend zien, die niet afvlakt of daalt’. Zij noemen het zorgelijk.

Dinsdag: mensen met autisme kampen met meer darmklachten

Mensen met autisme hebben meer kans op maag-darmproblemen dan mensen zonder autisme vanwege psychische factoren, meldt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA).

Woensdag: ‘Deur is dicht’ voor nieuw medicijn tegen borstkanker

Ernst Kuipers neemt een nieuw medicijn tegen een bepaalde vorm van borstkanker niet op in het basispakket omdat hij een grens wil trekken. De hoge kosten wegen niet op tegen de baat die de patiënten erbij hebben, zegt de minister van Volksgezondheid.

Donderdag: Erasmus MC doet ontdekking die miskraam kan voorspellen

Onderzoekers van het Erasmus MC hebben ontdekt dat in de eerste tien weken van de zwangerschap embryo’s die eindigen in een miskraam, zich langzamer ontwikkelen dan baby’s die levend ter wereld komen. Hoewel de groei normaal kan verlopen, blijft de ontwikkeling dan achter.

Vrijdag: broodje doner speciaal: salmonella-uitbraak gelinkt aan kebabvlees

Europese instanties waarschuwen voor een golf salmonellabesmettingen die voornamelijk wordt veroorzaakt door kebab van kip. In Nederland zijn tot nu toe 34 gevallen gemeld.

Door: Nationale Zorggids