Ook de gebarentalk versie van Europapa een groot succes

Het lied Europapa van Joost Klein is op YouTube ook een hit in de versie met gebarentolk. Tolk Nederlandse gebarentaal Mirjam Stolk uit Oud-Beijerland plaatste twee dagen geleden op haar eigen kanaal een filmpje waarin zij het lied van Klein met haar handen verbeeldt voor doven en slechthorenden.

Stolk ontsluit op haar kanaal al jaren liedjes voor deze groep. De filmpjes worden doorgaans door zo'n 10.000 volgers bekeken. Maar het lied van Joost Klein tikte zondagavond, na nog geen twee dagen, de 200.000 views aan. Op sociale media wordt het initiatief van Stolk door veel mensen toegejuicht en gedeeld.

Jarenlange ervaring 

Het is niet de eerste keer dat Stolk een songfestivalinzending 'vertaalt' in gebarentaal. Zij specialiseerde zich tijdens haar opleiding tot gebarentolk in het vertalen van muziek en liedjes. Zelf speelt Stolk al vanaf haar zesde jaren percussie. Eerder was Stolk onder meer te zien in het programma Mooi! Weer de Leeuw, waarin zij ook een lied in gebarentaal verbeeldde.

Stolk laat zondagavond weten dat zij verrast is door het succes van haar versie van Europapa, maar dat zij geen behoefte voelt om in de media te reageren.

Door: ANP