Normal_maxima

Hare Majesteit Koningin Máxima is dinsdagmiddag 8 oktober aanwezig bij de Conferentie voor Mental Health and Psychosocial Support in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. De conferentie over geestelijke gezondheid (ggz) en psychosociale zorg wordt georganiseerd door de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Sigrid Kaag. Dit meldt het Koninklijk Huis.

Ten minste één op de vijf mensen die een oorlog of een ramp heeft meegemaakt, ontwikkelt een psychische stoornis. Tijdens deze internationale conferentie spreken deskundigen, beleidsmakers, politici en ervaringsdeskundigen uit crisissituaties over de psychische impact van oorlog, geweld en natuurrampen. Geestelijk welzijn wordt door hen gezien als één van de voorwaarden om een door rampen getroffen samenleving weer op te bouwen. Na afloop van de conferentie spreekt Koningin Máxima met vertegenwoordigers van NGO’s en zorgverleners over de noodzaak van mentale en psychosociale zorg in crisissituaties en -gebieden.

Wereldwijd is een groot tekort aan zorgverleners en -deskundigen. De tweedaagse conferentie op 7 en 8 oktober is onderdeel van een serie internationale conferenties die het belang van geestelijke gezondheidszorg onderstreept.

Door: Nationale Zorggids