Normal_rss_entry-98477

De makers van de muzikale komedie Sing Song organiseren maandag een speciale vertoning voor kinderen uit de Bijlmer. In Pathé Arena vindt er maandagochtend een viewing in bijzijn van de scenaristen plaats voor gezinnen uit de wijk in Amsterdam-Zuidoost, zo maakte producent Submarine vrijdag bekend.

De film vertelt over een tienermeisje (Georgiefa Boomdijk) dat met haar beste vriend (Floris Bosma) naar Suriname reist om mee te doen aan een talentenjacht. Ondertussen gaat zij in Suriname op zoek naar haar moeder. Aan de film werken onder meer zangers Kenny B, Negativ en Glen Faria mee.

De vertoning voor Bijlmerkinderen is een initiatief van de Riki Stichting, die zijn best doet om kwetsbare groepen, zoals schoolkinderen in moeilijke wijken, aandacht te schenken. Volgens de makers herkennen deze kinderen zich heel erg in het verhaal van Sing Song.

De muzikale komedie van regisseur Mischa Kamp (Het Paard van Sinterklaas) werd gedraaid in Suriname met een deels Surinaamse cast en crew. De film kreeg lovende recensies en draait op dit moment in de Nederlandse bioscopen.

Door: ANP