Normal_mishandeling_kind_knuffel_

In een onderzoek naar seksueel misbruik van kinderen en het maken van kinderporno, heeft de politie Oost-Brabant in juni een 52-jarige vrouw en een 58-jarige man opgepakt. Het tweetal wordt verdacht van het misbruiken van zeven jonge meisjes in de regio Eindhoven. Het misbruik werd vastgelegd op beeld. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM). 

De zaak kwam op zaterdag 12 juni aan het rollen. De ouders van een destijds 2-jarig meisje kwamen die avond thuis na een avondje uit. De 52-jarige vrouw paste die avond op in de woning van hun kindje. Toen de vrouw weer was vertrokken, zagen de ouders op beelden uit de kinderkamer dat de oppas hun kind seksueel misbruikt had. Ze schakelden direct de politie in.

Arrestaties

Nog diezelfde nacht werd de vrouw gearresteerd in haar woning in Noord-Limburg. Meerdere gegevensdragers in haar huis werden in beslag genomen. Uit de beelden uit de slaapkamer van het meisje werd duidelijk dat de oppas tijdens het seksueel misbruik contact had met iemand via videobellen. Dit bleek een 58-jarige man te zijn. Hij werd nog diezelfde dag aangehouden. In een andere plaats in Noord-Limburg werd ook zijn woning doorzocht en werden meerdere gegevensdragers in beslag genomen. De twee zijn bekenden van elkaar en geen bekenden van de politie.

Oppassites

Onder leiding van het OM in Oost-Brabant werd een onderzoek opgestart. Duidelijk is dat de vrouw sinds 2019 via een aantal verschillende oppassites haar diensten als oppas aanbod. Bij zes gezinnen waar de vrouw oppaste heeft er misbruik plaatsgevonden. In totaal werden zeven meisjes – destijds tussen de 1 en 6 jaar oud – hiervan slachtoffer.

Ouders op de hoogte gesteld

Gespecialiseerde zedenrechercheurs hebben de betrokken ouders de afgelopen weken op de hoogte gebracht van het seksueel misbruik van hun kinderen en de verdenkingen in de richting van verdachten. De gezinnen hebben direct de nodige psychische hulpverlening en begeleiding van Slachtofferhulp aangeboden gekregen.

Door: Nationale Zorggids