Normal_vondeling

In het tv-programma ‘Gevonden’ vertelt vondeling Els de Kruijter hoe het is om als vondeling door het leven te gaan. Als Utrechtse baby werd zij in 1969 door haar biologische ouders gedumpt. Ze weet niets over haar afkomst. Dat meldt de Telegraaf. 

‘Gevonden’ werd gisteren uitgezonden op NPO 1. Met presentator Joris Linssen maakte De Kruijter een roadtrip langs de meest belangrijke locaties uit haar leven en ze ontmoet mensen die een belangrijke rol hebben gespeeld in haar leven. “Ik voelde me als kind gedumpt”, zegt ze. “Ik heb altijd een zinnetje in mijn hoofd gehad: ik mag er niet zijn. Dat bestaansrecht terugveroveren vanuit mezelf, dat heeft heel lang geduurd.”

De vrouw werd als baby gedumpt in een plastic en was slechts gehuld in een doek. Het begin werpt een schaduw over haar leven en daarom is De Kruijter op zoek naar haar identiteit en krijgt daarbij hulp van haar adoptiemoeder, beste vriendin en haar dochters. Aan het einde van de reis hoopt ze antwoord te krijgen op de vraag: waarom mag ik er zijn?

© Nationale Zorggids