Normal_normal_zwanger__geboorte__zwangerschap

Zwangere klanten van Salland ZorgDirect wordt aangeraden een andere zorgverzekeraar te zoeken. De organisatie heeft de klanten via een brief laten weten dat de aanvullende dekking rond zwangerschap fors naar beneden wordt bijgesteld. Dat meldt Assurantien Magazine.

Salland ZorgDirect gaat in 2016 flink snijden in de vergoedingen voor eigen bijdragen voor kraamzorg. Daarom schrijft de instantie het volgende aan de klanten: “Ben je van plan om in 2016 zwanger te worden of is er al een baby op komst? Bekijk dan goed of je huidige verzekering nog bij je situatie past. Twijfel je of je vergoed krijgt wat je nodig denkt te hebben, kijk dan eens op vergelijkingssites als Independer, Hoyhoy of Poliswijzer.”

Het bericht van Salland ZorgDirect is opmerklijk, vindt ook directeur Peter Ruys van vergelijkingssite Zorgkiezer.nl. “Dit is echt voor het eerst dat een verzekeraar tegen zijn klanten zegt: ‘U zou maar beter komend jaar bij een andere verzekering uit kunnen’. Dat is echt heel erg raar. De kosten van zo’n bevalling zijn enorm hoog. Kennelijk wil de verzekeraar die kosten niet gaan betalen.”

Nynke Wierma van Salland ZorgDirect zegt dat de verzekeraar zwangeren vrouwen helemaal niet wil wegjagen. Ze geeft aan dat de organisatie de verzekerden zo goed mogelijk wil informeren over hetgeen dat er in 2016 plaats gaat vinden. "Wij hebben een behoorlijke aanpassing gedaan in de vergoeding voor geboortezorg”, zegt zij. We hebben daar veel vragen over gekregen en we hebben gezegd: daar willen we zo goed mogelijk onze verzekerden over informeren, zodat ze ook een welbewuste keus kunnen maken.”

Verzekerden hebben nog tot vannacht om de overstap te regelen. Ook is het mogelijk om alleen de eigen zorgverzekering op te zeggen. Mensen die dit doen hebben dan tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekeraar te kiezen.

© Nationale Zorggids