Normal_couveuse

De afdeling Intensive Care Neonatologie (NICU) van het Beatrix Kinderziekenhuis UMCG heeft in de drie noordelijke provincies een belangrijke regionale functie voor te vroeg geboren baby’s. Om de ic Neonatologie toek​​omstbestendig en toekomstgericht te maken en aan te sluiten bij de wensen van nu, komt er een nieuwe NICU. De voorbereidingen van de nieuwbouw zijn reeds gestart. De nieuwe afdeling zal naar verwachting in 2022 in gebruik worden genomen. Dit meldt UMCG.

Op de nieuwe afdeling komen eenpersoonskamers om ouders meer privacy te bieden, nu liggen baby's nog met zijn twaalven op een zaal. Ouders krijgen straks de kans om bij hun kind te zijn en het zoveel mogelijk te verzorgen. Dit alles met het oog op het hechtingsproces tussen ouder en kind. Te vroeg geboren baby’s worden kort na de geboorte gescheiden van hun moeder, omdat zij op verschillende afdelingen verpleegd worden. Nadat de baby is overgebracht naar de NICU, is er vaak weinig kans om de baby bij zich te pakken. Hierdoor kan het voorkomen dat de normale ouderlijke gevoelens sterk in de war raken.

Fundra​​​ise-actie voor buidels​​​toelen

De Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis start een fundraise-actie om alle kamers te voorzien van buidelstoelen. In deze stoelen kunnen ouders op comfortabele wijze buidelen met hun pasgeboren kind. Buidelen ondersteunt onder andere een veilige hechting en stimuleert de borstvoeding. 

Door: Nationale Zorggids