Normal_normal_rechtspraak

Op 1 november 2020 zou een 33-jarige vader uit Gouda zijn negen maanden oude baby zo hard door elkaar hebben geschud en hebben geslagen, dat zij aan de gevolgen daarvan overleed. Het Openbaar Ministier (OM) gaat de vader vervolgen voor doodslag. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

De moeder van het meisje was op het moment dat 112 werd gebeld, niet aanwezig. Zij was twee uur daarvoor vertrokken en had kort voor haar vertrek nog een filmpje gemaakt van haar dochter. Wat er precies in die uren erna is gebeurd, is nog niet bekend.

Geweld toegepast

De officier van justitie: “Het gaat hier om een kindje van negen maanden dat nog haar hele leven voor zich had. Een kindje is afhankelijk. De vader had moeten zorgen dat haar niets overkwam. Dat gebeurde niet: er is geweld toegepast.” Hoewel de man en zijn advocaat niets ontkennen, vragen ze wel om begrip. “Het gaat hier om een atypische zaak, met een atypische verdachte.” De vader heeft geen strafblad of verslavingen, en kan bij familie verblijven. Ze vrezen ervoor dat hij als hij niet op vrije voeten komt, hij zichzelf iets aandoet. De man kampt met een zware depressie. 

Voor nu blijft de Gouwenaar in de gevangenis zitten, in afwachting van de volgende zitting op 12 mei.

Door: Nationale Zorggids