Moeder verdacht van poging tot moord dochter en zware mishandeling zoon

Een 35-jarige vrouw stond donderdag terecht voor poging tot moord op haar baby en zware mishandeling van haar – nu – 5 jaar oude zoontje. Toen haar dochtertje 2 maanden oud was, zou de vrouw haar hebben vergiftigd, thuis en in het ziekenhuis. Haar zoontje zou ze vanaf zijn geboorte in 2016 hebben verwaarloosd. Hij lag regelmatig in het ziekenhuis wegens ondervoeding. Dit meldt de Telegraaf. 

In 2020 gebeurde hetzelfde met het meisje dat destijds twee maanden oud was. Ze belandde in het ziekenhuis vanwege ernstige ondervoeding. In het moedermelk dat de moeder – arts van beroep - meebracht zat verdunde melk met veel loperamide. Dat is een medicijn tegen diarree. Ditzelfde zou de vrouw vlak de geboorte van het meisje in april 2020 in hebben gedaan.

Ernstige infecties 

De mishandeling begon al in 2016 toen ze haar eerste kindje kreeg. De jongen lag vaak in het ziekenhuis omdat hij ondervoed was. Op de plek waar katheters waren ingebracht, werd regelmatig een ernstige infectie aangetroffen. De moeder zou dingen uitvoeren met de katheter en zou de omgeving onvoldoende schoon houden. Het Openbaar Ministerie verwijt haar zware mishandeling.

Sinds 2020 woont de vrouw niet meer bij haar gezin en ziet ze de kinderen alleen onder toezicht.

Door: Nationale Zorggids