GO-poli op consultatiebureau in Delft voor ouders met te vroeg geboren baby's

Het Reinier de Graaf ziekenhuis houdt samen met Jeugdgezondheidszorg Zuid-Holland West een spreekuur voor ouders van premature of dysmature baby’s. Ouders hoeven hierdoor minder afspraken te maken, omdat de kinderarts, jeugdarts en jeugdverpleegkundige binnen dit spreekuur samenwerken. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Te vroeg geboren baby’s of baby’s met een te laag geboortegewicht kunnen op termijn gezondheidsproblemen houden of krijgen en hebben vaker dan andere kinderen groei-, en ontwikkelingsproblemen en problemen met sociaal functioneren. Deze kindjes worden na ontslag uit het ziekenhuis nog een tijd lang gevolgd en dat gebeurt in Delft voortaan bij de Gezamenlijke Ontwikkelingspoli op het consultatiebureau.

Kinderarts op het consultatiebureau

Een Gezamenlijke Ontwikkelpoli is niet nieuw, maar dat een ziekenhuisarts op het consultatiebureau zit wel. “Doordat we hier samenwerken, kunnen de jeugdarts, JGZ-verpleegkundige en de neonatoloog de controlebezoeken goed op elkaar afstemmen.” Ze kunnen kennis met elkaar delen en voordeel voor de ouders is dat ze een veel eenduidiger advies van de professionals krijgen. Als het aan kinderarts-neonatoloog Laura van der Meer ligt leidt de GO-poli tot het minder medicaliseren van het kind. Ze zijn namelijk niet, alleen extra kwetsbaar soms.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky