'Ouderen in seniorenflat Loonsduinse Hof in nachtmerrie beland'

Veel oudere bewoners in voormalig verzorgingshuis het Loosduinse Hof hebben spijt van hun verhuizing naar het complex. Er wonen namelijk ook oud-daklozen en mensen met een psychische achtergrond uit zorginstellingen, en beide groepen veroorzaken veel overlast. Ouderen durven soms hun deur niet meer uit. Gemeenteraadslid Ralf Sluijs van partij Hart voor den Haag zegt dat de senioren onder valse voorwendselen zijn verleid om er te komen wonen. Dit meldt Dagblad070.

De overlastgevers plassen in de lift, zetten hun afval overal en nergens en halen daklozen en zwervers naar binnen, zo is te lezen in een brief van een van de bewoners. Hij en zijn vrouw gingen er vorig jaar wonen met de gedachte een veilige oude dag tegemoet te gaan, maar niets blijkt minder waar.

Drugsdeals

Niet alle 101 appartementen in het complex zijn bezet door ouderen. Er wonen mensen met een psychische stoornis en dus voormalig daklozen. “Er loopt hier zelfs iemand rond met alleen luiers.” Ook hebben de senioren ’s nachts last van overlast, bijvoorbeeld door gebonk op hun deuren. Er vinden drugsdeals plaats, fietsen worden gestolen en er loopt volgens bewoners iemand met psychoses rond. Naar buiten gaan wordt zo steeds meer een drempel en vooral ’s avonds en in de nacht durven ze hun deur niet meer uit.

Bewoners zijn bang

“Veel bewoners zijn bang, echt bang. De groep mensen die voor overlast zorgt moet ergens worden geplaatst waar er begeleiding is, en niet in een seniorenflat. Maar Loosduinen wordt als afvoerputje gebruikt voor mensen met een zorgvraag.” Hart voor Den Haag wil dat de gemeente ingrijpt.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky