Het Catharinahof in Grave is véél meer dan een zorgcomplex voor ouderen

Geheugengym, havenmuzikanten, een biljarttafel, handwerkclub en een schilderatelier. Je zou het bijna niet denken, maar dit kun je allemaal vinden in het woonzorgcomplex Catharinahof in Grave. Het seniorencentrum had tien jaar geleden de ambitie om een locatie met volop ontmoetingen te worden en heeft dit volgens de bewoners meer dan waar kunnen maken. Dit meldt het Brabants Dagblad.

Sinds 2016 woont de 85-jarige Piete van Oostrum in het Catharinahof en zegt: “Wie zichzelf hier verveelt, zet ik gelijk buiten. Dan ben je aan het zeuren.” En zo zijn er nog meer bewoners die meer dan tevreden zijn met de activiteiten in het complex dat nog véél meer te bieden heeft. “We hebben een eigen kapper, een huisarts, bloedprikpost, fysiotherapie, een levensmiddelenwinkel. We organiseren zelfs tijdelijke winkels waar bewoners hun schoenen en kleren kunnen kopen”, zegt manager Conja Ham.

Theatergebouw

Veel vindt dus binnen het woonzorgcentrum plaats, maar ook is veel gericht op het ontmoeten van mensen van buitenaf. Er is een restaurant met terras dat voor iedereen toegankelijk is. Er is een kinderopvang voor mensen die met hun kinderen op bezoek willen komen. Een congreszaal is er af te huren en er is zelfs een dansschool in het gebouw. Op de bovenste verdieping bevindt zich een commercieel hotel. En dan is er ook nog een theaterzaal met plek voor tweehonderd mensen. Willeke Alberti en Karin Bloemen hebben al op het toneel gestaan.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky