OM vervolgt 82-jarige vrouw niet in onderzoek naar dood patiënte JBZ

Een 82-jarige vrouw die ervan werd verdacht verantwoordelijk te zijn voor de dood van een 78-jarige patiënte in het Jeroen Bosch Ziekenhuis, wordt niet strafrechtelijk vervolgd. Uit onderzoek is niet gebleken dat haar handelen heeft bijgedragen aan het overlijden van de vrouw. Er is geen strafbaar feit gepleegd. Dit melden het OM en de Telegraaf.

De twee vrouwen kregen in november 2022 een handgemeen. Bij de ruzie viel het slachtoffer uit haar ziekenhuisbed op de grond. Daarna bleek dat ze was overleden. Het slachtoffer kwam uit Vught en lag in haar bed toen de andere vrouw haar kamer binnenkwam. Waarom zij dat deed, is nooit bekend geworden.

Geen strafbaar feit gepleegd

Tijdenlang deed de politie uitgebreid onderzoek naar het overlijden van de patiënte, maar daaruit is dus niet gebleken dat het handelen van de oudste van de twee heeft bijgedragen aan het overlijden van de jongste vrouw. Omdat er dus geen strafbaar feit is gepleegd, wordt de verdachte ook niet vervolgd. Inmiddels zijn de families van de betrokkenen hiervan op de hoogte gebracht.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky