Academische werkplaats ontwikkelt mbo-lesmodules voor gehandicaptenzorg

De gratis mbo-lesmodules van de Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking (AWVB) geven (toekomstige) professionals in de gehandicaptenzorg handvatten voor de praktijk. De praktische modules gaan onder meer over verslaving of zelfbeschadigend gedrag en zijn een resultaat van een unieke samenwerking tussen Tilburg University en het middelbaar beroepsonderwijs. Dit meldt Tilburg University.

Zorgprofessionals in de gehandicaptenzorg moeten snel, actief en proactief kunnen meebewegen met veranderingen in de zorg. De nieuwe, gratis lesmodules geven hen het stevige fundament dat ze hiervoor nodig hebben. In de modules is wetenschap met beroepsonderwijs verbonden. Thema’s die worden behandeld gaan over de dagelijkse praktijk, zoals verslaving of zelfbeschadigend gedrag.

Er zijn in totaal vijf lesmodules: ‘Belevingsgerichte zorg voor ouderen met een verstandelijke beperking’, 'Familienetwerken', 'Verslaving', 'Zelfbepaling', 'Zelfbeschadigend gedrag' en een speciale module voor gesprekken met cliëntondersteuners en –bemiddelaars.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky