Normal_knuffel_beer_mishandeling_kind_verdriet

Atletiekcoach Jerry M. die jarenlang minderjarige meisjes misbruikte, is nog steeds niet aangemerkt als verdachte. Sinds afgelopen zomer is hij geroyeerd als lid van de Atletiekunie, maar strafrechtelijke vervolging heeft nog niet plaatsgevonden omdat de politie aangeleverde informatie van het sporttuchtrechtinstituut links heeft laten liggen. En dat terwijl er in de zomer van 2017 afspraken zijn gemaakt tussen het Openbaar Ministerie (OM), politie en sportkoepel NOC*NSF om het voor meiden en vrouwen makkelijker te maken om melding te doen van seksueel misbruik. Dit meldt de Telegraaf. 

Eerder werd al duidelijk dat  slachtoffers van de atletiektrainer geen aangifte deden tegen de man. Wel heeft de politie de afgelopen jaren diverse meldingen hierover ontvangen. Drie meldingen samen hadden een zaak moeten vormen, maar omdat deze niet samenkwamen is dat nooit gebeurd.

Hierdoor is ook het OM nooit op de hoogte gesteld van de het dossier over de man. Die kwam er pas achter toen de Telegraaf over het misbruik door de man publiceerde. Sinds de publicatie heeft de politie drie aangiftes mogen ontvangen en lopen gesprekken met slachtoffers die mogelijk ook aangifte willen doen. 

Door: Nationale Zorggids