COC komt met app voor LHBTI-jongeren

Het COC lanceert een app waarmee LHBTI-jongeren tot en met 18 jaar op een veilige manier met elkaar in contact kunnen komen. Volgens de organisatie, die opkomt voor de belangen van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, trans- en intersekse personen (LHBTI’s), is het de eerste app wereldwijd die jongeren deze mogelijkheid biedt.

"Jongeren zijn zich vaak al vroeg bewust van hun gevoelens maar kunnen daar in hun eigen omgeving niet altijd over praten", zegt COC-voorzitter Astrid Oosenbrug over de app, die donderdag operationeel is geworden. "De Jong&Out-app biedt ze een unieke, veilige omgeving om anderen te ontmoeten, zodat ze er niet alleen voor staan."

Jong&Out ontmoetingsapp voor LHBTI-jongeren

Volgens het COC is de Jong&Out-app wereldwijd uniek ten opzichte van andere ontmoetingsapps, omdat strikt wordt toegezien op regels voor een veilige en fijne omgeving voor LHBTI-jongeren. Om te zorgen dat Jong&Out er echt alleen is voor jongeren tot en met 18 jaar, wordt deelnemers bij registratie bijvoorbeeld gevraagd naar hun legitimatiebewijs. Ook zijn er duidelijke huisregels en wordt de app gemodereerd. Dat voorkomt nepaccounts en online pesten.

Door: ANP