Ex-directeur Kanjer Wens alsnog voor de rechter voor ontucht met 12 jongens

De oud-directeur van stichting Kanjer Wens staat donderdag terecht op verdenking van ontucht met zeker twaalf minderjarige jongens. De strafzaak in Lelystad werd afgelopen zomer plots onderbroken toen de 55-jarige Peter V. zijn advocaat naar huis stuurde.

De verdachte uit Almere vond dat hij zich in juni niet goed had kunnen voorbereiden omdat dvd's met een verhoor van hemzelf en van een van de slachtoffers te laat verstuurd waren.

Dagjes uit

De rechtbank in Lelystad trekt twee dagen uit voor deze strafzaak. De slachtoffers waren toevertrouwd aan de zorg van de voormalige directeur van Kanjer Wens Nederland. Deze inmiddels opgeheven stichting organiseerde dagjes uit voor chronisch of ernstig zieke kinderen. V. zou met een van de jongens ook seksuele gemeenschap gehad hebben.

Tussen de 8 en 13 jaar

De jongens waren toen de vermeende ontucht begon tussen de 8 en 13 jaar oud. De ontucht had volgens het Openbaar Ministerie plaats tussen 2006 en 2021. Daarnaast wordt V. beschuldigd van het maken en bezitten van kinderporno. Op bij hem gevonden harde schijven en een mobiele telefoon zijn bijna duizend foto's en filmpjes gevonden.

De uitspraak in deze strafzaak staat gepland op 22 december.

Door: ANP