Normal_baby_schattig

Door de Pokémonrage van de afgelopen tijd worden er ook zogenoemde Pokébaby’s verwacht. In Engeland en de Verenigde Staten is het al zover, daar is het aantal baby’s dat vernoemd is naar een Pokémon aanzienlijk gegroeid. Namen als Onyx, Eevee of Ash worden binnenkort ook in Nederland verwacht. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Volgens namendeskundige Maarten van der Meer kiezen vernoemen ouders hun kinderen niet bewust naar een Pokémon. Opvallende namen die steeds vaker langskomen klinken als snel als normaal en acceptabel. Hij vindt het dan ook niet vreemd dat ouders hun kinderen naar bekende personages vernoemen. “Doordat je de namen vaker hoort, blijven ze onbewust in je hoofd zitten. Hoe vaker je een naam hoort, hoe vertrouwder het klinkt en hoe leuker het wordt”, zegt Van der Meer.

Ook de Sociale Verzekeringsbank, die lijsten van alle babynamen bijhoudt, verwacht in de nieuwe cijfers een toename van het aantal Pokémon-namen. Namendeskundige Van der Meer denkt dat echter dat het geen enorme stijging zal zijn, niet zoals in Amerika. 

Door: Redactie Nationale Zorggids