Deze babynamen zijn dit jaar flink populairder dankzij influencers

Influencers die hun baby een leuke of interessante naam geven, inspireren anderen daar natuurlijk ook mee. Kaartjeswebsite Made for Moments onderzocht welke babynamen van influencers in 2023 het meest populair zijn. Dit meldt Kek Mama. 

De top vijf babynamen van influencers is als volgt: Nowi/Nowie, Revi, Mylo, Coco en Jeppe. Om deze lijst vast te kunnen stellen keek Made for Moments naar jongens- en meisjesnamen in hun bestand die in de eerste helft van 2023 met meer dan 100 procent groeiden in populariteit ten opzichte van vorig jaar en zeker veertig keer gebruikt werden. Deze aantallen werden vergeleken met die van de Sociale Verzekeringsbank in 2022.

Famke Louise

Nowi is de meest populaire naam dankzij influencers Famke Louise en Denzel Slager. Zij hebben samen 1 miljoen volgers en sinds zij hun baby Nowi hebben genoemd, is de naam met 500 procent in populariteit gestegen. Op nummer 2 staat de Revi, de naam van onder meer de eerste zoon van influencer Rebecca Denise. De naam van Tess Mullers zoon Mylo, staat op 3 met een stijging van 365 procent in populariteit.

Elise Boers verwelkomde dit jaar samen met partner Wouter Peelen dochter Coco. Deze naam steeg dit jaar daarom ook met 365 procent in populariteit. Afsluiter van de op 5 is Jeppe. Het zoontje van Saskia Weerstand.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky