Logo_oldstars2019logo

Het Nationaal Ouderenfonds neemt de volgende stap in de ontwikkeling van de oudervriendelijke sportomgeving en lanceert na OldStars walking football de komende maanden een aantal nieuwe aangepaste spelvormen voor 55plussers. Het gaat om OldStars walking hockey, OldStars tennis, OldStars walking handball en OldStars walking basketball. De spelvormen zijn bewezen formules in onder meer Groot-Brittannië waar walking football en walking hockey al jarenlang breed omarmd worden. Dit meldt het Nationaal Ouderenfonds. 

Met de uitbreiding van het OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds met onder anderen partner Menzis de volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% oudervriendelijke sportomgeving. Onlangs is de samenwerkingsovereenkomst met drie jaar verlengd om gezamenlijk OldStars in diverse sporten verder te ontwikkelen. Hierbij staan gezond en fit blijven en socialisatie als bestrijdingsmiddelen tegen eenzaamheid onder ruim 1 miljoen ouderen in Nederland centraal.

DE OLDSTARS BEWEEGSTRATEGIE

De rode draad van de OldStars formule is de positieve bijdrage van het verenigingsleven aan de levenskwaliteit van ouderen. De eerste stap die het Nationaal Ouderenfonds met het project OldStars hierin ooit maakte was de lancering van OldStars walking football, een primeur in Nederland die anderhalf jaar geleden werd geïntroduceerd in samenwerking met beweegstrateeg René Wormhoudt. 

SAMEN BEWEGEN=SAMEN BLIJVEN

Door interventieprogramma’s te ontwikkelen en deze landelijk uit te rollen zorgen het Ouderenfonds en haar partners ervoor dat ouderen niet alleen in beweging komen maar dus ook sociaal actief blijven. Directeur Nationaal Ouderenfonds Corina Gilbert: “Wanneer je samen op het veld staat blijf je fit en maak je simpelweg minder kans op mobiliteitsverlies. Daardoor blijft je onder de mensen. Want ook in de derde helft worden nieuwe vrienden gemaakt. Ik ben hartstikke trots dat wij als fonds met OldStars maar ook andere projecten steeds meer ouderen helpen fit en actief te blijven.”

Door: Redactie Nationale Nationale Zorggids