Salmonella in SnackDay Zwiebelringe van Lidl

Lidl waarschuwt voor Zwiebelringe van het merk SnackDay. Hierin is Salmonella aangetroffen. Deze bacterie kan een ernstig gezondheidsrisico vormen voor mensen met een lage weerstand, zoals zieken, zwangere vrouwen, jonge kinderen en ouderen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en Lidl raden consumenten af de snack te eten. Dit meldt de NVWA. 

De Ziebelringe van SnackDay met houdbaarheidsdatum 16-03-2024 wordt daarom teruggeroepen. Het gaat specifiek om zakken met batchnummers die beginnen met 193 B. Klanten worden dringend verzocht dit product niet op te eten, maar terug te brengen naar de winkel. Daar krijgen ze het volledige aankoopbedrag vergoed.

Besmetting met salmonella

Een salmonellabesmetting ontstaat zo’n zes tot 72 uur na consumptie van besmet voedsel. Mogelijke symptomen zijn koorts, buikkrampen en diarree. Een salmonellabesmetting ontstaat zo’n zes tot 72 uur na consumptie van besmet voedsel. Mogelijke symptomen zijn koorts, buikkrampen en diarree. Wie denkt besmet te zijn, wordt geadviseerd contact op te nemen met zijn of haar huisarts.

Door: Nationale Zorggids
Afbeelding: Lidl