Logo_umcg

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) bouwt een nieuw veiligheidscentrum op het vliegveld in Eelde. Het pand, dat medio 2016 klaar moet zijn, krijgt een ambulancepost, een brandweerkazerne en een helikopterfaciliteit voor het Mobiel Medisch Team van het UMCG. Dit meldt RTV Noord. 

Volgens directeur Tjerk Hiddes is de bouw van het pand een stap naar verdere uitbreiding. “Wij zien het ook als de basis voor de uitbouw van medische voorzieningen op de luchthaven zelf”, zegt hij. “De ligging van Eelde is ideaal, bijvoorbeeld voor een depot voor materiaal voor grootschalige geneeskundige hulp bij calamiteiten. Wij bevoorraden vanuit een centraal depot onze 25 ambulanceposten in Drenthe en Friesland. Ons depot in Tynaarlo is compleet uit z’n jasje gegroeid.”

Door de nieuwe helikopterfaciliteit neemt het aantal vliegbewegingen rond het ziekenhuis af. Voor omwonenden betekent dit aanzienlijk minder geluidsoverlast. De huidige faciliteit op het dag van het UMCG blijft uitsluitend in noodgevallen nog in gebruik om patiënten snel met de helikopter naar het UMCG te brengen.

© Nationale Zorggids