ZuidOostZorg en Ascom gaan strategische samenwerking aan

Zorg- en kennisorganisatie ZuidOostZorg en leverancier van ICT-oplossingen Ascom hebben een vijfjarige overeenkomst getekend voor strategische samenwerking. Een belangrijk onderdeel van de strategische samenwerking is het samen doorontwikkelen van zorgdomotica-, sensoring-, communicatie- en alarmeringssystemen in de zorg. 

“We delen een toekomstvisie waarin technologie zowel onze cliënten als onze medewerkers ondersteunt in het krijgen en bieden van de best mogelijke zorg”, zegt Simone Meertens van de Raad van Bestuur van ZuidOostZorg. “Daar investeren we samen in, met als uiteindelijk doel om de zorg beter maken”. ZuidOostZorg en Ascom werken al een aantal jaren samen aan innovaties in de zorg. De komende vijf jaar zal die samenwerking gericht zijn op innovatie en ontwikkeling van diensten en producten die cliënten ondersteunen in hun zelfstandigheid en privacy en die zorgpersoneel ondersteunen in hun werk.

Co-creatie

Door op deze manier als partners samen te werken profiteert ZuidOostZorg van de laatste ontwikkelingen in de technologie. Ascom krijgt vanuit de praktijk veel informatie en nieuwe inzichten om diensten, software en producten verder te ontwikkelen. De overeenkomst die door Meertens en Solutions Director van Ascom, Ingo Tideman, is ondertekend, is volgens beiden bijzonder. “Co creatie is de basis van onze unieke samenwerking”, zegt Tideman, “ZuidOostZorg is voor ons een belangrijke partner die meedenkt in oplossingen voor de vele uitdagingen in de praktijk, waarbij wij als bedrijf graag ondersteunen.”

SmartSense. Dit is een oplossing waarbij sensoren het gedrag van bewoners met dementie monitoren. “Dat hebben we als eerste bij ZuidOostZorg geïmplementeerd en in nauwe samenwerking verder ontwikkeld”, aldus Tideman. “Door Unite SmartSense genieten bewoners meer vrijheid en privacy en kan het zorgpersoneel hun tijd en aandacht gerichter inzetten. Tijdens de ontwikkeling met ZuidOostZorg is eens te meer duidelijk geworden dat implementatie veel meer is dan simpelweg een systeem aanzetten.”

Samen aan oplossingen werken

Roelfien Erasmus, programmamanager Technologie bij ZuidOostZorg is trots op de samenwerking die ZuidOostZorg met Ascom heeft. Ze benadrukt dat er nog genoeg uitdagingen zijn in de zorg waar technologie uitkomst biedt. “Zo willen we bewoners van onze verpleeghuizen stimuleren om naar buiten te gaan. Bij mensen met dementie is dat echter niet altijd vertrouwd vanwege bijvoorbeeld dwaalgevaar. Monitoring biedt dan uitkomst. Maar hoe doe je dat wanneer iemand geen device bij zich wil dragen? Samen met Ascom denken we bij ZuidOostZorg over dit soort vraagstukken na. In hen hebben we een partner gevonden die met ons meedenkt, maar ook meteen ónze ideeën in hun eigen diensten en producten mee kan nemen.”

Door: Nationale Zorggids