Voedselkeuzelogo Nutri-Score op steeds meer supermarktproducten te vinden

Voedselkeuzelogo Nutri-Score is sinds de wettelijke invoering op 1 januari 2024 op steeds meer producten in de supermarkt te vinden. Bijna alle supermarkten kiezen met hun huismerken voor Nutri-Score. De campagne ‘Kijk, vergelijk & kies’ van het ministerie van Volksgezondheid die vandaag van start gaat moet mensen helpen om tijdens het boodschappen doen te kiezen voor een product met een betere samenstelling. Dit meldt Rijksoverheid.

Nutri-Score is – niet geheel onbekritiseerd – hulpmiddel om mensen te helpen betere voedingskeuzes te maken. Fabrikanten die hiervoor kiezen moeten op elk product van hun merk een Nutri-Score zetten. Bijna alle Nederlandse supermarkten maken hier gebruik van. “De Nutri-Score is geen wondermiddel. Maar het is wel een ontzettend handig hulpmiddel om tijdens  het boodschappen doen snel te kunnen checken welk product een betere samenstelling heeft. Vooral bij producten buiten de gezonde Schijf van Vijf heb je er echt iets aan.”

Buiten Schijf van Vijf

Het voedselkeuzelogo helpt consumenten om dezelfde soorten producten te vergelijken en te kiezen voor het product met een betere samenstelling. Dat is vooral handig bij producten buiten de Schijf van Vijf, waarvan bijna niemand de ingrediënten leest.

Door: Nationale Zorggids