Normal_11798

DEN HAAG - Minister Edith Schippers van Volksgezondheid liet in een interview op BNR Nieuwsradio met zoveel bewoordingen weten dat ze van mening is dat het conflict tussen de medisch specialisten van het VUmc veel te lang doorettert, zo meldt het Reformatorisch Dagblad op basis van berichtgeving van het ANP. De minister vindt de situatie volstrekt onacceptabel.

In reactie op de maatregelen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg, die gister besloot het VUmc scherper te zullen controleren, legde het ziekenhuis de longchirurgische activiteiten stil. Schippers gaf aan dat de raad van bestuur van het VUmc de inspectie niet volledig heeft ingelicht.

Schippers liet bovendien weten niet te kunnen begrijpen dat de specialisten van het Amsterdamse ziekenhuis er zelf niet uitkomen. „Ik denk dan als simpel mens: jullie zijn allemaal hoogopgeleide mensen die kiezen voor een vak waarbij je ernstig zieke mensen beter moet maken. Kunnen jullie niet over je eigen schaduw heenstappen?"

De minister brandde zich niet aan de vraag of de raad van bestuur van het ziekenhuis moet opstappen. De Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie dringt hier op aan. Dat, zo meende Schippers, is aan de raad van toezicht en niet aan de politiek.

© Nationale Zorggids / Martijn van Noppen