Normal_11795

AMSTERDAM (Novum) - Het bestuur van het VUmc ziet geen enkele aanleiding om op te stappen. Dat meldt een woordvoerder van het Amsterdamse ziekenhuis woensdag in reactie op kritiek van de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) een dag eerder. De federatie zei zich zorgen te maken over patiënten nadat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) het ziekenhuis onder verscherpt toezicht plaatste vanwege een conflict op de longafdeling.

"Wij zijn het niet eens met de NPCF omdat het waarborgen van de veiligheid van onze patiënten altijd onze prioriteit heeft", meldt een woordvoerder. "Wij hebben zelf besloten tot het opschorten van longoperaties, de Inspectie heeft alleen het toezicht verscherpt, maar geen enkele afdeling gesloten".

Daarnaast laat het ziekenhuis weten dat de raad van bestuur in de komende weken extra maatregelen treft om te zorgen dat de communicatie en samenwerking tussen de medisch specialisten die betrokken zijn bij het conflict te verbeteren. Welke maatregelen dat exact zijn, wil de woordvoerder niet zeggen.

Het Amsterdamse ziekenhuis werd dinsdag door het IGZ onder verscherpt toezicht gesteld naar aanleiding van het slepende conflict op de longafdeling. Het bestuur hield daarover informatie achter voor de inspectie.