Normal_12588

ALMERE - Mensen die problemen hebben met hun stem kunnen in het Flevoziekenhuis in Almere terecht bij het Stemspreekuur van de polikliniek KNO. Daar worden zij door het zogeheten stemteam van gespecialiseerde KNO-artsen, logopedisten en zangpedagogen geholpen, zo meldt het ziekenhuis.

Volgende week donderdag organiseert het team een informatiebijeenkomst over de stem en stemproblemen en is vooral bedoeld voor beroeps-stemgebruikers, zoals zangers, acteurs, leraren, advocaten en callcenter-medewerkers.

Met de titel ‘Laat uw stem u wel eens in de steek?' geven de KNO-artsen, logopedisten en zangpedagogen lezingen over de werking van de stem, wat heesheid is, waarom een stem wel eens hapert en wat je er tegen kan doen.

Verder worden de verschillende mogelijkheden besproken voor het vaststellen van stemproblemen, zoals stemanalyse-testen, geluidsopnames van de stem en onderzoek van de stembanden door filmopnamen. Daarnaast gaan de medewerkers in op de behandelmogelijkheden van diverse stemproblemen, waaronder een logopedische behandeling en een operatie.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz