Normal_handen_schudden_samenwerking

AMSTERDAM (Novum) - Verzekeraar Achmea en het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam hebben voor dit jaar een overeenkomst gesloten voor zorg aan mensen die bij Achmea verzekerd zijn. De partijen konden het eerder niet eens worden. Dat melden de verzekeraar en het ziekenhuis donderdag, zonder details over de overeenkomst te vermelden.

De geschorste bestuursvoorzitter van het ziekenhuis Aysel Erbudak vond dat Achmea te weinig geld bood voor de zorg aan patiënten. De verzekeraar besloot daarop de behandelingen in het Amsterdamse ziekenhuis niet meer te vergoeden.

Erbudak werd vorige maand geschorst toen bleek dat ze zonder overleg met Achmea had onderhandeld over de inkoop van zorg. Direct daarna nodigde het ziekenhuis Achmea uit in overleg te gaan over de dit jaar te leveren zorg.

Beide partijen zijn blij dat met de overeenkomst een eind is gekomen aan de onzekerheid voor patiënten van het Amsterdamse ziekenhuis die verzekerd zijn bij Achmea. Het resultaat past binnen de landelijk financiële afspraken die zijn gemaakt tussen de overheid, ziekenhuizen en zorgverzekeraars, meldt Achmea op zijn site.