Pillen

(Novum) - De 21-jarige man uit Den Bosch die zondag in zijn ouderlijk huis overleed had waarschijnlijk xtc geslikt met daarin de levensgevaarlijke stof PMMA. De Brabantse verslavingszorginstelling Novadic-Kentron sluit niet uit dat meer van deze pillen op de markt zijn gebracht en waarschuwt voor het gebruik van beige pillen met een doodshoofd.

In het huis van de man werden tientallen pillen met PMMA gevonden, laat de politie dinsdag weten. De stof wordt soms in plaats van MDMA, de werkzame stof in xtc, in pillen verwerkt zonder dat gebruikers het weten. De stof is gevaarlijk omdat die langzaam in werking treedt en bij een kleine hoeveelheid al een overdosis kan optreden.

Mensen die in het bezit zijn van beige xtc-pillen met een doodshoofd wordt opgeroepen ze anoniem te laten testen via Novadic-Kentron. De instelling raadt mensen af de pillen te slikken. Via een flyeractie in Den Bosch en andere Brabantse steden hoopt de instelling jongeren te waarschuwen voor de pillen.

Eerder deze maand overleed in Tilburg al een meisje van 17 mogelijk als gevolg van xtc-gebruik. Een man werd onwel. Het is niet duidelijk of zij ook vervuilde pillen hebben geslikt.