Logo_normal_logo_ijssel_land_ziekenhuis

In het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel heeft gisteravond een kleine brand gewoed. Het brandje deed zich voor vlakbij de noodaggregaten van het ziekenhuis. Het IJsselland maakte zich gereed voor evacuatie van de patiënten maar dat bleek niet nodig. Dat meldt RTV Rijnmond.

De brandweer rukte met groot materieel uit en andere ziekenhuizen werden in gereedheid gebracht om patiënten over te nemen. Het ziekenhuis had extra ambulances opgeroepen om eventueel couveusekinderen en een vrouw die aan het bevallen was over te brengen. Evacuatie was uiteindelijk niet nodig. De brand, waarbij veel rook vrijkwam, kon snel worden geblust. De bevalling kon gewoon plaatsvinden in het IJsselland Ziekenhuis en het kindje is gezond. 

De brand was uitgebroken in een elektriciteitskast, de oorzaak is nog niet bekend. Wel was er eerder oop de dag gewerkt in de schakelkast. Het is niet de eerste keer dat het IJsselland Ziekenhuis problemen heeft met de stroomvoorziening. Kort geleden moest het ziekenhuis overschakelen op de noodvoorziening vanwege een gaslekkage aan de Prins Constantijnweg in de buurt van het ziekenhuis.

©Nationale Zorggids