Normal_download

Het Nederlandse bedrijf Micreos zegt een middel te hebben ontwikkeld dat de beruchte MRSA-bacterie kan doden. MRSA, ook wel de 'ziekenhuisbacterie' genoemd, is met bijna geen enkel antibioticum te bestrijden. Het nieuwe middel wordt misschien dit jaar nog op de markt gebracht. Dit meldt de Volkskrant. 

De MRSA-bacterie valt bijna niet te bestrijden met antibiotica en heeft daardoor voor veel problemen gezorgd. Met name ziekenhuizen hebben veel last van de 'ziekenhuisbacterie' en zouden gebaat zijn bij een effectief middel. Micreos maakt bij het nieuwe middel gebruik van een nieuwe techniek. In plaats van antibiotica bevat het middel fagen. Dit zijn virussen die zich voortplanten door een bacterie open te breken en op te souperen. Micreos wil het nieuwe middel tegen MRSA dit jaar nog op de markt brengen. 
 
Micreos heeft al meerdere succesvolle middelen op de markt gebracht die gebruik maken van fagen. Alle ziektes die door bacteriën veroorzaakt worden bestrijden zij met deze nieuwe techniek. Ze hebben een middel uitgevonden tegen listeria, een dodelijke bacterie die voorkomt op vis, vlees, en rauwmelkse kaas. Een ander middel dat door hen geproduceerd wordt is net door de Amerikaanse autoriteiten goedgekeurd. Dit middel bestrijdt de veelvoorkomende salmonellabacterie. 
 
© Nationale Zorggids