Normal_albert_schweitzer_ziekenhuis

De afdeling Spoedeisende Hulp van het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht wordt ingrijpend verbouwd. Zo worden er extra behandelplekken aangelegd en komen er drie bedden bij, waarmee de afdeling Spoedeisende Hulp naar 24 bedden groeit. Dit meldt RTV Rijnmond.

De uitbreiding is nodig, omdat de Spoedeisende Hulp soms overvol is, waardoor ambulances doorverwezen moeten worden naar andere ziekenhuizen. Toename van het aantal bedden is echter niet genoeg om de druk van de afdeling op te vangen. “We moeten gewoon zorgen dat er sneller wordt doorgestroomd. Iedereen die hier binnenkomt, moet binnen twee tot drie uur weer weg zijn," zegt afdelingshoofd Ton Bok.

Een verbouwing zorgt voor overlast, hoewel dat in dit geval mee zal vallen volgens Ton Bok. "Het zijn voornamelijk gipswandjes die verplaatst moeten worden, dus met het hakken en breken zal het wel loslopen.” Niet alle patiënten denken daar hetzelfde over, sommigen zijn sceptisch: "Het ligt eraan hoe je er aan toe bent. Als je ziek zwak en misselijk bent, kan ik me voorstellen dat je niet zit te wachten op een verbouwing." Tijdens de verbouwing, die duurt tot en met 1 mei, worden de patiënten wel gewoon geholpen.

© Nationale Zorggids