Normal_insect

Als het aan het kabinet ligt, moeten Nederlanders meer insecten, wier en peulvruchten eten. Aanpassingen aan de voedselproductie en –consumptie zijn nodig om ook in de toekomst voldoende duurzaam en voedsel te kunnen garanderen. Dat meldt Trouw. 

Het kabinet stelt dat het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en antibiotica in de veehouderij moeten worden teruggedrongen. Het kabinet zet ook in op voedsel dat een alternatieve bron van eiwitten is, zoals peulvruchten, wier, insecten en kweekvlees. Daarnaast stelt de politiek dat een keuze voor een duurzaam product makkelijker moet worden door orde in het oerwoud aan keurmerken te scheppen.

In reactie op het rapport ‘Naar een voedselbeleid’ van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) geeft het kabinet aan dat de huidige voedselproductie en –consumptie op lange termijn niet ecologisch vol te houden zijn.

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken: "Nederland is met vernieuwende voedselproductie toonaangevend in de wereld. Als we vanuit gezondheid en duurzaamheid formuleren wat voor voedsel we op ons bord willen hebben, dan is onze agrosector in staat dat te leveren."

© Nationale Zorggids