Normal_borstonderzoek_3_

Wanneer een vrouw met obesitas omega-3-vetzuren inneemt, kan de kans op borstkanker verkleind worden. Tot deze conclusie komen onderzoekers van het Amerikaanse Penn College in Pennsylvania. Omega-3-vetzuren hebben volgens de onderzoekers alleen een positief effect op vrouwen die kampen met obesitas. Dit meldt NU.nl. 

In het onderzoek is gekeken naar het voorkomen van dicht borstweefsel bij vrouwen. Door inname van omega-3-vetzuren wordt volgens de onderzoekers de kans op borstkanker verkleind. Dit positieve effect op het voorkomen van borstkanker geldt alleen voor vrouwen die lijden aan obesitas. Omega-3-vetzuren bleken voor vrouwen met een gezond gewicht niet tot dezelfde resultaten te leiden.

Omega-3-vetzuren komen van nature veel voor in vette vis. De gezondheidseffecten lijken overigens niet altijd eenduidig te zijn. Mannen zouden een hogere kans op prostaatkanker hebben wanneer zij te veel van de vetten innemen. Uit een ander onderzoek is gebleken dat omega-3-vetzuren een beschermend effect hebben tegen hart- en vaatziekten.

© Nationale Zorggids