Normal_rss_entry-115183

De tv-actie Geef om je hersenen heeft woensdagavond 791.000 kijkers getrokken, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De show van Omroep MAX staat daarmee op de twaalfde plek in de ranglijst van best bekeken programma's. Tijdens het avondvullende liveprogramma, gepresenteerd door Martine van Os en Sybrand Niessen, werd aandacht gevraagd voor hersenonderzoek.

Neuropsychologen Erik Scherder en Wiesje van der Flier en neuroloog Bas Bloem vertelden over de werking van het brein: hoe werkt het geheugen en hoe passen hersenen zich aan nieuwe situaties aan? Ook vroegen bekende en onbekende mensen aandacht voor de noodzaak van hersenonderzoek. Onder meer Foppe de Haan, Hugo Borst en Janine Abbring deelden hun persoonlijke verhaal. 

Het best bekeken programma van de avond was overigens het NOS Journaal van 20.00 uur met meer dan 2 miljoen kijkers. Op de tweede plaats in de kijkcijfer top 3 staat het half acht nieuws van RTL, met bijna 1,29 miljoen kijkers. De derde plek is voor Goede Tijden, Slechte Tijden (1,25 miljoen kijkers).

Door: ANP