Normal_logo_gezondheidvaardigheden-vinden-begrijpen-toepassen

Eén op de drie volwassenen in Nederland heeft beperkte gezondheidsvaardigheden. Zij hebben moeite met het vinden, begrijpen en toepassen van informatie over gezondheid en zorg. Geletterdheid speelt een belangrijke rol binnen gezondheidsvaardigheden. Beperkte gezondheidsvaardigheden hangen samen met slechtere gezondheidsuitkomsten: een minder goede gezondheid en een grotere kans op vroegtijdig overlijden.Tijdens deze netwerkbijeenkomst komen we samen om te werken aan de oplossing van dit probleem. Deze oplossing komt van twee kanten: het verbeteren van gezondheidsvaardigheden én het toegankelijker en eenvoudiger maken van zorg en gezondheidsinformatie.

In het kort

Netwerkbijeenkomst: 6 december 2018| 13.30 – 16.30| Aansluitend: netwerkborrel| De Haagse Hogeschool, Den Haag

Programma

We beginnen met een plenaire start. Hierin staat de vraag centraal: hoe kun je aandacht voor gezondheidsvaardigheden krijgen binnen jouw organisatie?

Daarna heb je de mogelijkheid om verschillende workshops bij te wonen. Thema’s zullen onder meer  zijn: ‘Voel je goed’, wetenschappelijk onderzoek, keurmerk voor apothekers, ondersteuningsaanbod voor ziekenhuizen, de terugvraagmethode en een bioscoopsessie met ‘gezondheidsvaardige video’s’. Uiteraard is er de gelegenheid om te netwerken. Na aanmelding ontvang je medio november het volledige programma.

Aanmelden

www.gezondheidsvaardigheden.nl/aanmelden-netwerkbijeenkomst

Contactgegevens

Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail via: gezondheidsvaardigheden@pharos.nl Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de Alliantie Gezondheidsvaardigheden en Alliantie gezondheid en geletterdheid.

(Dit is een advertorial van Pharos)