Normal_normal_normal_willem_alexander

Koning Willem-Alexander heeft woensdagochtend 6 januari 2021 een digitaal werkbezoek gebracht aan het Isala Ziekenhuis in Zwolle in het kader van de bestrijding van het coronavirus. Dat meldt het Koninklijk Huis. 

De Koning ging tijdens zijn online bezoek in gesprek over de actuele ontwikkelingen in het topklinisch ziekenhuis tijdens de tweede golf van de coronapandemie. De Koning bezocht het Isala Ziekenhuis ook in maart 2020. Toen sprak hij met dezelfde artsen, verpleegkundigen, medewerkers van het crisis coördinatieteam en leden van de Raad van Bestuur.     

Tijdens het eerste videogesprek kwam aan bod wat de overeenkomsten en verschillen zijn tussen de eerste en de tweede golf, in hoeverre de planbare zorg al is afgeschaald, als ook de voorbereidingen voor het vaccineren tegen het coronavirus. De ziekenhuismedewerkers van acute zorg worden vanaf vandaag gevaccineerd.   

Aansluitend sprak de Koning met onder meer verpleegkundigen over de zorg voor de coronapatiënten en de lessen die zijn geleerd het afgelopen jaar. Daarbij werden ook de verwachtingen voor de komende periode besproken.         

Door middel van telefoongesprekken en zo mogelijk werkbezoeken informeren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zich over de gevolgen van de corona-uitbraak en spreken zij hun steun en waardering uit voor de inzet van zovelen in de bestrijding van de pandemie. In afstemming met de betrokken organisaties worden maatregelen getroffen om de werkbezoeken te kunnen laten plaatsvinden.

Door: Nationale Zorggids