Normal_rss_entry-281056

De vier patiënten die vorige week getroffen werden door een stroomstoring in het ziekenhuis in Maastricht, lagen niet op één kamer. Het ziekenhuis bevestigde maandagavond berichtgeving van 1Limburg dat de patiënten verspreid over vier kamers lagen.

Die vier kamers vormen samen een 'unit' en het was deze unit die donderdagavond werd getroffen door de stroomstoring waardoor de zuurstoftoediening uitviel. Twee patiënten op de longafdeling overleden. Het ziekenhuis onderzoekt of er een verband is.

Semantische discussie

Tijdens een persconferentie sprak het ziekenhuis zondag van één kamer waarop de patiënten zouden hebben gelegen. Nu wordt er gesproken van een unit met vier ruimtes. "Het is een beetje een semantische discussie", relativeert een woordvoerder van het ziekenhuis maandagavond.

De oorzaak van de storing is nog niet duidelijk, aldus de woordvoerder. Het ziekenhuis is inmiddels begonnen met een intern onderzoek naar de storing. Alle apparaten op de afdeling evenals de stroomvoorziening zijn direct vervangen.

Door: ANP