In Limburg hebben zorgverzekeraars 4 van de 5 ziekenhuizen gecontracteerd

In Limburg hebben zorgverzekeraars vier van de vijf ziekenhuizen gecontracteerd. DSW en Menzis zijn nog in gesprek met ziekenhuis VieCuri voor het sluiten van een zorgcontract. De mogelijkheid bestaat echter dat er helemaal geen contract komt, waarschuwt het ziekenhuis. Het Maastricht UMC+, Laurentius ziekenhuis, Sint Jans Gasthuis en de Zuyderland Ziekenhuizen hebben met alle zorgverzekeraars een overeenkomst gesloten. Dit meldt 1Limburg.

Patiënten moeten wel alert zijn op het type zorgverzekering dat ze hebben. Ziekenhuizen hebben misschien wel met alle zorgverzekeraars een contract, maar niet voor alle type verzekeringen. Zo zijn er vaker geen afspraken gemaakt voor mensen met een budgetpolis. Zij lopen dus het risico om zelf hun portemonnee te moeten grijpen bij afspraken in het ziekenhuis.

Budgetpolis

Bijna alle ziekenhuis hebben geen contract met de budgetpolis van Caresq/EUCARE. Alleen Laurentius heeft dat wel. Verzekerden met een budgetpolis van Aevitae kunnen niet zonder bijbetalen terecht in het Sint Jans Gasthuis en voor budgetpolishouders van Zilveren Kruis geldt dat zij moeten bijbetalen als ze naar een Zuyderland ziekenhuis of VieCuri gaan. Het Maastricht UMC+ heeft helemaal geen afspraken gemaakt met budgetpolissen.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky