Laurentius in gesprek met zorgpartners om psychiatrische zorg te garanderen

In een reactie op een brandbrief van acht gemeenten uit Midden-Limburg laat het Laurentius Ziekenhuis in Roermond weten dat het intensieve gesprekken voert met zorgpartners in de regio om de continuïteit van psychiatrische zorg in de regio te garanderen. De acht gemeenten vrezen dat de sluiting van de Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis (PAAZ) in Laurentius leidt tot andere sluitingen in Midden-Limburg. Dit meldt 1Limburg. 

In december maakte het Roermonds ziekenhuis bekend de deuren van de PAAZ te moeten sluiten. De afdeling is met achttien bedden relatief klein en heeft moeite met het vinden van specialistisch personeel. Er is met name een tekort aan psychiaters. Uiterlijk 1 mei 2024 gaan de polikliniek en afdeling opname psychiatrie in het Laurentius dicht.

Geen klinische opnamecapaciteit meer

De gemeenten Nederweert, Weert, Roerdalen, Roermond, Maasgouw, Leudal, Echt-Susteren en Beesel vrezen ervoor dat de sluiting van de PAAZ leidt tot sluitingen elders. “De sluiting van de PAAZ-afdeling in het Laurentius Ziekenhuis betekent dat er in de regio Midden-Limburg geen klinische opnamecapaciteit meer voorhanden is”, schrijven ze in een brandbrief. Het ziekenhuis laat weten hun zorgen te begrijpen maar met zorgpartners in de regio in gesprek te zijn om de continuïteit van psychiatrische zorg in de regio te garanderen.

“Wij zijn graag bereid om samen met de gemeenten en met collega-zorgaanbieders mee te denken in verdere langetermijnoplossingen voor de borging van zorg in de regio”, aldus het ziekenhuis.           

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky